Islamic University of Applied Sciences Rotterdam


Bergsingel 135 3037 GC Rotterdam
010 485 4721 Klik om te bellen

Over Islamic University of Applied Sciences Rotterdam

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam (IUASR) is in 1997 opgericht door Nederlandse moslims met verschillende etnische achtergronden. De IUASR vertegenwoordigt een pluriform karakter en is een Nederlandse onderwijsinstelling.

De IUASR kiest er bewust voor een ordo simplex onderwijsstelsel wat betekent dat de opleidingen die aan de IUASR worden aangeboden pure theologie opleidingen zijn. Met andere woorden heeft de IUASR opleidingen een binnenperspectief en hebben deze opleidingen curricula op basis van het binnenperspectief.

In 2010 is de opleiding Master (MA) Islamitische Geestelijke Verzorging door de NVAO erkend en in maart 2013 is de Bachelor (BA) Islamitische Theologie erkend.


De IUASR is gespecialiseerd in het opleiden van verschillende veelbelovende gebieden. Men leert onderwerpen om beroeps te worden als imam, assistent-imam, geestelijk verzorger, Islamitische theoloog, Islamdeskundige, Arabische taalkundige, Arabische tolk of eventueel Arabische onderwijzer/lector.

MBO4 of HAVO diploma
Aspirant studenten met minimaal een MBO4 of HAVO diploma, kunnen worden toegelaten tot de bachelor-opleiding in overeenstemming met het Nederlands kwalificatieraamwerk voor het hoger onderwijs.

Toelatingsexamen
Studenten die niet over de vereiste diploma’s beschikken kunnen, indien zij 21 jaar of ouder zijn, een Colloquium Doctum examen afleggen om toegelaten te worden tot de opleiding.

De masteropleiding Islamitische Geestelijke Verzorging bereidt de studenten voor de werkgelegenheid in een aantal sectoren, met inbegrip van moskeeën, ziekenhuizen, scholen, bedrijfsleven, sportverenigingen, raadgevende organisaties, gevangenissen en andere Justitiele Inrichtingen van het Ministerie van Justitie, politie, leger en andere gouvernementele organisaties. De afgestudeerde kan doorstroom naar andere opleidingen op het gebied van Geestelijke verzorging, heeft recht op register als erkende geestelijk verzorger in zorginstellingen, zoeken naar de postmaster academische mogelijkheden.

Video

The IUASR is a learning organisation of life long learners

Foto's

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam in het kort

Soort opleidingen

Cursus
Dagopleidingen
Taalcursussen
Voltijd

Opleidingsniveaus

HBO
Post-HBO

Vakgebieden

Beroepsopleiding
Lerarenopleidingen
Talenonderwijs
Zorg

Certificeringen

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)

Onze locatie

Logo Islamic University of Applied Sciences Rotterdam

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam

Islamic University of Applied Sciences Rotterdam


Bergsingel 135 3037 GC Rotterdam
010 485 4721 Klik om te bellen