Sports Trucido


Transportweg 8 9405 PR Assen
06 53933185 Klik om te bellen

Over Sports Trucido

Sports Trucido: Voor sportmassage,medical taping & Evenementen. Wij zijn gevestigd in Assen.

Welkom bij Sports Trucido.

Mijn naam is Maik Smid (1999) oprichter en eigenaar van Sports Trucido (Latijns voor sportmassage).

Gediplomeerd Sportmasseur (2021). Werkervaring opgedaan na onder andere gewerkt te hebben als sportinstructeur/bewegingsagoog, thuiszorgmedewerker en sportverzorger heb ik besloten mijn droom na te jagen en mijn eigen sportmassagepraktijk te openen waar u kan komen om te ontspannen of juist vanwege uw klachten/blessures. Doormiddel van mijn sportachtergrond (Judoka en hardloper) weet ik hoe belangrijk het is om de spieren goed los te hebben. Aan de hand van mijn expertises in sportmassage, medical taping en triggerpoints en samen met u om de resultaten te halen die u graag wilt behalen.

De visie waar Sports Trucido voor staat is om preventief of herstellend te handelen. Om u lichaam goed te onderhouden zowel voor sporters als mensen met klachten. Vroegtijdig spierknopen, gespannen spieren of klachten veroorzaakt door spieren, blessure of een verkeerde houding snel op te sporen en te verhelpen. Dit doen we aan de hand van een gesprek en een kort bewegingsonderzoek. In het dagelijks leven, met sporten of zelf met werken belasten we onze spieren. Om Klachten, prestatie vermindering, stress, overbelasting en vermoeidheid tegen te gaan. Dit is mogelijk aan de hand van (Sport)massage, oefeningen of taping wat wij u kunnen aanbieden. Mocht u last hebben van een ernstige blessure, dan verwijzen wij u door naar een (sport)arts of fysiotherapeut.

Sportmassage

Deze massage is goed voor uw spieren en voornamelijk gericht op klachten. Sportmassage is een stevige massage. Deze behandeling is aan te raden voor spieren die door blessures, stress, overbelasting of vermoeidheid klachten veroorzaken. Sportmassage is een specialistische massage die een herstellende, maar ook preventieve werking heeft. Massage helpt de spieren los te maken, prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen. U voelt zich daardoor fitter, energieker en meer ontspannen. Tevens zorgt het voor activatie van de spieren. De behandeling stimuleert de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor herstellen de spieren sneller na een inspanning waardoor de spieren beter kunnen blijven presteren.

Sportmassage is niet alleen bedoeld voor topsporters. Ook recreatieve sporters en mensen met werk gerelateerde klachten adviseren wij om langs te komen voor een massage. Rug-, nek- en/of schouderklachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn. Door een verkrampte houding ontstaan verhardingen in spieren. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of klachten laten verdwijnen. De sportmasseur bied u massage, verzorging en advisering voor u lichaam. Een sportmasseur zal u altijd eerst een gesprek of onderzoek met u aangaan. Op die manier krijgt de masseur een goed beeld van de sterke en zwakke punten van uw lichaam. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken wat voor sportmassage er het best bij u past.

Sportmassage bij spierpijn
Tijdens de massage word de druk op de spieren afgestemd op de mate van de spierpijn. Spierpijn betekent namelijk dat de spier op kleinschalig niveau beschadigd is door de afbraak van spiereiwitten. Spierpijn is een signaal dat de spieren eigenlijk niet opgewassen waren tegen de inspanning. De eerste dagen na het sporten kan de spier kwetsbaar aanvoelen. Massage kan de pijn verminderen. Lichte druk stimuleert de bloedtoevoer en het herstel.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is in vergelijking met een sportmassage een veel rustigere massage. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van rustige ritmische strijkingen, knedingen en schuddingen over het lichaam heen waarbij u heerlijk kunt ontspannen. Een ideale massage als u op een rustige manier wilt genieten. Een pure vorm van ontspanning voor uw fysieke en mentale welbevinden. Bij deze massage wordt u gemasseerd met olie en heeft u alle tijd om heerlijk weg te dutten. Door de wrijving met de olie wordt uw huid aangenaam warm en wordt de doorbloeding gestimuleerd.

Medical taping

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast om lichamelijke problemen te verhelpen en te voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel en het lichaamseigen genezingsproces zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De huid wordt iets opgetild waardoor de bloedcirculatie rondom het aangedane gebied meer ruimte krijgt. De CureTape die wij gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid.

Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename óf juist afname te realiseren. De tape kan tussen de 3 en 7 dagen blijven zitten. In die tijd kan je er alles mee blijven doen. De tape is ademend en voert vocht af. Medical tape kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten die zich zeker niet beperken tot alleen de sportwereld. Zo kan de tape ook gebruikt worden voor:

 • · houdingscorrectie,
 • · zwelling reductie,
 • · pijnvermindering,
 • · hooikoorts,
 • · Behandelen van klachten door overbelasting (KANS, tennisarm, golfelleboog)
 • · Spierblessures en verbeteren spierfunctie
 • · Ondersteunen van gewrichten
 • · hielspoor en andere blessures.

Evenementen
Wilt u sportmassage/medical taping op uw (sportieve) evenement? Met een professionele service voor uw deelnemers en ze optimaal kunnen laten presenteren? Wacht dan niet langer en kies voor Sports Trucido. Bel of bericht ons voor meer informatie.

Tarieven

 • Sportmassage 25 min 30,00 euro.
 • Sportmassage 40 min 40,00 euro.
 • sportmassage 50 min 50,00 euro.
 • sportmassage 70 min 70,00 euro.
 • ontspanningsmassage 25 min 30,00 euro.
 • ontspanningsmassage 40 min 40,00.
 • ontspanningsmassage 50 min 50,00 euro.

Strippenkaart 5 behandelingen

 • Strippenkaart 25 min. €139,00
 • Strippenkaart 40 min. €175,00
 • Strippenkaart 55 min. €220,00

Abonnementen (sport)massage

 • Ontspanning of sportmassage 1x 25 min p/m 6 maanden. €20,00
 • Ontspanning of sportmassage 2x 25 min of 1x 50 min p/m 6 maanden. €45,00
 • Ontspanning of sportmassage 4x 25 min of 2x 50 min p/m 6 maanden. €90,00

(Abonnementen zijn na de contractperiode maandelijks opzegbaar).

Taping

 • medical taping 12,50 euro.
 • hooikoorts taping 12,50 euro.

Openingstijden:

 • Maandag:9:00-21:00.
 • Dinsdag: 9:00-16:00.
 • woensdag:9:00-21:00.
 • Donderdag:9:00-16:00.
 • Vrijdag:9:00-21:00.
 • Zaterdag:9:00-13:00.
 • Zondag: gesloten.

locatie transportweg 8 gezondheiscentrum kloosterveen 2de verdieping . Voor meer informatie kijk eens op www.sportstrucido.nl of neem contact op via info@sportstrucido.nl.

Sportmassage & Evenementen

Foto's

Medical taping schouder
Praktijk Sports Trucido
Praktijk ruimte Sports Trucido
Hoooikoorts taping Sports Trucdio
oefeningen Sports Trucdio
Zelfmassage sports trucido Massagebal
Sports Trucido Kloosterveen
Sports Trucido massage
Sportmassage rug sports trucido
Medical taping knie sports trucido
Sportmassage kuiten
Ontspanningsmassage
Medical taping schouder
Sportmasseur Maik Smid sports trucido
Sports Trucido
Logo Sports Trucido
Sports Trucido massage en personal-training.

Sports Trucido in het kort

Soort(en) massage

Bedrijfsmassage
Blessurepreventie
Hoofdpijnmassage
Klachtgerichte massage
Massage therapie
Medical- en lymftaping
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Sporttherapie
Triggerpointtherapie

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Werkzame personen

Man

Massage op evenementen

Ja

Certificeringen

Sportmassage certificaat

Team

Onze locatie

Logo Sports Trucido

Sports Trucido

Sports Trucido


Transportweg 8 9405 PR Assen
06 53933185 Klik om te bellen